Akreditimi

About Akreditimi

This author has not yet filled in any details.
So far Akreditimi has created 246 blog entries.

Përmbyllet me sukses procesi i deklarimit për 2835 staf akademik në Kosovë

2022-11-01T14:18:50+02:00

Në mbledhjen e Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), të mbajtur më 01.11.2022, është konstatuar se mbrëmë në mesnatë është përmbyllur me sukses procesi i deklarimit të 2835 staf akademik në Republikën e Kosovës. Më 31.10.2022 ka përfunduar edhe procesi i aplikimit për akreditim dhe riakreditim të institucioneve të arsimit të lartë dhe programeve të tyre studimore. Konform udhëzimit administrativ, deklarimi i stafit akademik bëhet nga data 1 deri më 31 tetor të secilit vit në platformën elektronike të AKA-së të quajtur E-Akreditimi. Ekipi i AKA-së ka konstatuar se platforma elektronike E-Akreditimi ka qenë në funksionalitet të plotë, pa asnjë minutë [...]

Përmbyllet me sukses procesi i deklarimit për 2835 staf akademik në Kosovë2022-11-01T14:18:50+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim ndan mirënjohje për Projektin QAINT

2022-10-31T11:22:50+02:00

Drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim, Naim Gashi, me rastin e përmbylljes me sukses të aktiviteteve, ka ndarë mirënjohje për Projektit QAINT. “Sukseset dhe të arriturat e Agjencisë së Akreditimit në tri vitet e fundit, i atribuohen gjithashtu edhe bashkëpunimit dhe përkrahjes nga Projekt QAINT”, thuhet në mirënjohjen e AKA-së, të cilën e ka dorëzuar, zyrtari i lartë, Shkëlzen Gërxhaliu. Projektit QAINT është financuar nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA) në partneritet me MASHTI-n. Ky projekti është donatori kryesor i Agjencisë së Akreditimit. Përgjatë tri viteve të kaluara organizatat partnere të QAINT: KEC, ORCA dhe ZSI kanë bashkëpunuar dhe e [...]

Agjencia e Kosovës për Akreditim ndan mirënjohje për Projektin QAINT2022-10-31T11:22:50+02:00

Presidenti i ENQA-s i dorëzoi drejtorit të AKA-së vendimin për Statusin e ri të Agjencisë së Akreditimit

2022-10-28T11:06:19+02:00

Gjatë punimeve të Asamblesë së Përgjithshme të Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), që po mbahet në Stokholm të Suedisë, Presidenti i ENQA-s, Douglas Blackstock, edhe zyrtarisht, i ka dorëzuar drejtorit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), Naim Gashi, vendimin për statusin “afilliate” të AKA-së. Vendimi për dhënien e statusit “affiliate” për AKA-në e ka marrë Bordi i ENQA-s më 20 shtator 2022, ndërsa AKA është njoftuar për këtë vendim më 3 tetor 2022. Pas marrjes së statusit të ri në ENQA, është krijuar mundësia që AKA të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të [...]

Presidenti i ENQA-s i dorëzoi drejtorit të AKA-së vendimin për Statusin e ri të Agjencisë së Akreditimit2022-10-28T11:06:19+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) ka mbajtur mbledhjen e 106-të

2022-10-26T11:01:11+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen e 106-të, të mbajtur më 25.10.2022, shqyrtoi një numër kërkesash të paraqitura nga Institucionet e Arsimit të Lartë dhe organizatat e shoqërisë civile. Të gjitha institucionet do të komunikohen për vendimin e marrë gjatë mbledhjes sipas kërkesave të tyre. KSHC gjithashtu ka marrë vendimin për anulimin e Konferencës CHAIR. KSHC dhe AKA do të shqyrtojnë informacionin dhe resurset e mbledhura deri më tani, me shpresën se konferenca mund të organizohet me një grup të madh agjencish dhe subjektesh pjesëmarrëse. Me respekt, Agjencia e Kosovës për Akreditim

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) ka mbajtur mbledhjen e 106-të2022-10-26T11:01:11+02:00

Komisioni Evropian: Agjencia e Akreditimit ka zbatuar rekomandimet e ENQA-s

2022-10-13T17:33:47+02:00

Komisioni Evropian, në Raportin për Kosovës që u publikua më 12.10.2022 në Bruksel, ka thënë se Agjencia e Kosovës për Akreditim ka zbatuar rekomandimet e Asociacionit Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) që lidhen me pavarësi institucionale dhe financiare. “Pas përjashtimit nga Asociacioni Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë, Agjencia Kosovare e Akreditimit (AKA) ka zbatuar rekomandimet që kanë të bëjnë me pavarësinë institucionale dhe financiare, si dhe rritjen e numrit të stafit”, thuhet në Raportin e Komisionit Evropian për Kosovë. Pavarësia institucionale dhe financiare dhe rritja e kapaciteteve humane kanë qenë rekomandimet kryesore [...]

Komisioni Evropian: Agjencia e Akreditimit ka zbatuar rekomandimet e ENQA-s2022-10-13T17:33:47+02:00

Përfaqësues të Ambasadës Amerikane për vizitë në Agjencinë e Akreditimit

2022-10-12T09:15:04+02:00

Kryetarja e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), profesoresha Hasnije Ilazi dhe drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), Naim Gashi, kanë pritur në takim përfaqësues të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara (SHBA) në Prishtinë, znj. Kelsey De Rinaldis, zëvendës zyrtare për çështje publike dhe znj. Remzije Potoku, specialiste në Ambasadën Amerikane për politika të edukimit. Në takim është diskutuar për përkrahjen institucionale dhe financiare të Ambasadës Amerikane për Agjencinë e Kosovës për Akreditim si dhe për punën e AKA-së në ngritjen e cilësisë në arsimin e lartë. Kryetarja e KShC-së, profesoresha Hasnije Ilazi, tha se AKA po e realizon me [...]

Përfaqësues të Ambasadës Amerikane për vizitë në Agjencinë e Akreditimit2022-10-12T09:15:04+02:00

Logoja dhe kredencialet e Agjencisë së Akreditimit vendosen në ueb faqen e ENQA-s

2022-10-11T14:01:59+02:00

Në ueb faqen zyrtare të Asociacionit Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) është vendosur edhe logoja dhe kredencialet e Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA). Kjo është mundësuar pasi që Bordi i ENQA i ka dhënë statusin “affiliate” Agjencisë së Kosovës për Akreditim. Me rekomandimin e ENQA të gjitha vendimet dhe komunikimet e AKA do ta mbajnë edhe logon “ENQA Affiliate”. Më 3 shtator 2022, drejtoresha e ENQA, Anna Gover, i ka konfirmuar drejtorit të AKA-së, Naim Gashi, se është pranuar aplikacioni i AKA-së për Statusin anëtar “affiliate”. Ky vendim erdhi pasi që AKA ka bërë progres [...]

Logoja dhe kredencialet e Agjencisë së Akreditimit vendosen në ueb faqen e ENQA-s2022-10-11T14:01:59+02:00

Kryeministri Kurti priti në takim kryetaren e KShC-së, znj.Hasnije Ilazi dhe drejtorin e AKA-së, z.Naim Gashi

2022-10-05T08:45:29+02:00

Pas lajmit të mirë që u dha dje për avancimin e statusit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, si anëtare e asocuar e Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), Kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin Kurti, ka pritur në takim znj.Hasnije Ilazi, Kryetare e Këshillit Shtetëror të Cilësisë dhe z.Naim Gashi, drejtor i Agjencisë së Kosovës për Akreditim. Kryeministri Kurti i përgëzoi për punën, angazhimin dhe përkushtimin e Agjencisë së Akreditimit dhe Këshillit Shtetëror të Cilësisë, por edhe të partnerëve tanë për këtë lajm të gëzueshëm për të gjithë. Mungesa e lajmeve për Agjencinë në këto [...]

Kryeministri Kurti priti në takim kryetaren e KShC-së, znj.Hasnije Ilazi dhe drejtorin e AKA-së, z.Naim Gashi2022-10-05T08:45:29+02:00

AKA diskuton me drejtuesit e IAL-ve për ngritjen e cilësisë në arsimin e lartë

2022-10-04T15:32:01+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), në takimin e rregullt vjetor, ka diskutuar të martën, më 04.10.2022, me drejtuesit e institucioneve të arsimit të lartë (IAL) për ngritjen e cilësisë në sistemin e arsimit në Kosovë. Kryetarja e KShC-së, profesoresha Hasnije Ilazi, fillimisht i ka uruar të gjitha institucionet e arsimit të lartë për statusin e ri të AKA-së si anëtare “affiliate” në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA). Kryetarja Ilazi ka thënë se ky është një sukses i përbashkët i AKA-së, IAL-ve, institucioneve të Kosovës dhe donatorëve ndërkombëtarë. Kreu [...]

AKA diskuton me drejtuesit e IAL-ve për ngritjen e cilësisë në arsimin e lartë2022-10-04T15:32:01+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e rregullt të 105-të me radhë

2022-10-04T15:34:18+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) mbajti më 04.10.2022 mbledhjen e rregullt në të cilën janë diskutuar disa pika të rendit të ditës. Në këtë mbledhje janë shqyrtuar dhe është vendosur për dy raporte të ekspertëve ndërkombëtarë disa ankesa dhe kërkesa të institucioneve të arsimit të lartë. KShC e ka përshëndetur vendimin e fundit të Asociacionit Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) për t'i dhënë AKA-së statusin “affiliate”.

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e rregullt të 105-të me radhë2022-10-04T15:34:18+02:00
Go to Top