Akreditimi

About Akreditimi

This author has not yet filled in any details.
So far Akreditimi has created 287 blog entries.

Konferenca e AKA-së prezantohet nga ENQA dhe agjenci të njohura në Evropë

2023-09-29T15:37:57+02:00

Konferenca ndërkombëtare e Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), e mbajtur në Prishtinë më 26.09.2023 është prezantuar në profilin zyrtar të Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) në Linkedln. “ENQA: Asociacioni Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë ka qenë pjesë e konferencës së vitit 2023 mbi arsimin e lartë në Kosovë, në Prishtinë, për të diskutuar ndikimin e mekanizmave të sigurisë së cilësisë në vendosjen e një kulture të cilësisë. Këtë mëngjes, Zëvendëspresidentja jonë Cristina Ghitulica u bashkua me panelin që trajtonte rëndësinë e strukturave dhe nismave ndërkombëtare të sigurisë së cilësisë për [...]

Konferenca e AKA-së prezantohet nga ENQA dhe agjenci të njohura në Evropë2023-09-29T15:37:57+02:00

Fjalimi i Kryetares së Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), profesoreshës Hasnije Ilazi, në Konferencën ndërkombëtare të AKA-së

2023-09-28T15:56:30+02:00

Prishtinë, 26.09.2023 I nderuar Kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti, E nderuara Ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, znj. Arbërie Nagavci, I nderuari President i Regjistrit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR), z. Stéphane Lauwick, E nderuara Zv.Presidente të Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), znj. Cristina Ghitulica, I nderuar Nënkryetar i Komisionit Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë dhe Rini, z. Enis Kervan, Të nderuar deputetë të Parlamentit të Kosovës, I nderuari ambasador i Republikës së Austrisë, I nderuari përfaqësues i Ambasadës së Kroacisë, Të nderuar rektorë, [...]

Fjalimi i Kryetares së Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), profesoreshës Hasnije Ilazi, në Konferencën ndërkombëtare të AKA-së2023-09-28T15:56:30+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim mbajti konferencën e parë ndërkombëtare

2023-09-28T15:53:51+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) ka mbajtur më 26.09.2023 Konferencën e parë ndërkombëtare për sigurimin e cilësisë në arsimin e lartë, në të cilën kanë marrë pjesë krerët e institucioneve shtetërore, përfaqësues nga institucionet më të rëndësishme evropiane, përfaqësues të institucioneve të arsimit të lartë, komuniteti akademik, studentë, përfaqësues diplomatik, përfaqësues të shoqërisë civile, etj. Kryeministri Albin Kurti ka thënë se cilësia në arsimin e lartë në Kosovë, qëndron lart në prioritetet e Qeverisë dhe se Kosova paraqet rast të veçantë, ku një universitet e ka bërë shtetin. “Më vjen keq që në vitet e fundit këto raporte nuk kanë [...]

Agjencia e Kosovës për Akreditim mbajti konferencën e parë ndërkombëtare2023-09-28T15:53:51+02:00

Konferenca për Arsimin e Lartë: Ndikimi i mekanizmave të sigurisë të cilësisë për krijimin e një kulture të cilësisë

2023-09-01T12:00:30+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim organizon konferencën e saj të parë ndërkombëtare mbi arsimin e lartë, e cila do të mbahet në Prishtinë më 26 shtator 2023. Konferenca, e cila synon të bëjë bashkë akterë të rëndësishëm vendorë dhe evropianë, do të përqendrohet në ndikimin që kanë mekanizmat evropianë të sigurisë së cilësisë në arsimin e lartë dhe rolin që kanë agjencitë kombëtare të akreditimit tek institucionet e arsimit të lartë. Si shteti më i ri evropian, Kosova ka pasur një rrugë unike drejt zbatimin e Standardeve dhe Udhëzuesve Evropiane (ESG). Pavarësisht sfidave të saj, sistemi kombëtar i sigurisë së [...]

Konferenca për Arsimin e Lartë: Ndikimi i mekanizmave të sigurisë të cilësisë për krijimin e një kulture të cilësisë2023-09-01T12:00:30+02:00

KShC është dakorduar për draftet finale të standardeve për akreditim të IAL-ve dhe programeve bachelor dhe master dhe i dërgoi në debat publik

2023-08-31T14:31:45+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në vazhdimin e mbledhjes së 115-të me radhë, i ka miratuar raportet e mbetura të ekspertëve ndërkombëtarë të akreditimit, si dhe është dakorduar për draftet finale të standardeve për akreditim institucional dhe të programeve bachelor dhe master, të cilat i ka dërguar për debat publik deri më 14 shtator 2023. Draftet e standardeve të reja janë përgatitur pas një pune dyvjeçare dhe disa dëgjimeve publike në të cilat kanë qenë të përfshirë të gjithë akterët e arsimit të lartë në Republikën e Kosovë, ndërsa procesi është financuar nga projekti [...]

KShC është dakorduar për draftet finale të standardeve për akreditim të IAL-ve dhe programeve bachelor dhe master dhe i dërgoi në debat publik2023-08-31T14:31:45+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e 115-të me radhë

2023-08-25T15:00:04+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) e mbajti më 25.08.2023 mbledhjen e 115-të me radhë, në të cilën janë shqyrtuar disa pika të rendit të ditës dhe janë marrë një sërë vendimesh. KShC i ka shqyrtuar raportet e ekspertëve ndërkombëtarë të akreditimit dhe ka marrë vendime për të njëjtat. Në këtë takim janë shqyrtuar kërkesat dhe ankesat e institucioneve të arsimit të lartë dhe janë marrë vendimet. Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka diskutuar edhe për draftin e parë të standardeve të rishikuara në nivelin bachelor dhe master, me të cilat do të procedohet për debatin [...]

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e 115-të me radhë2023-08-25T15:00:04+02:00

Delegacioni nga Agjencia e Kosovës për Akreditim viziton Gjermaninë

2023-08-24T14:52:44+02:00

Një delegacion i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), në krye me Profesoreshën Hasnije Ilazi, Kryetare e Bordit të AKA-së dhe Naim Gashi, Drejtori i Përgjithshëm i AKA-së, kanë zhvilluar një vizitë të rëndësishme në Bon dhe Koln të Gjermanisë. Qëllimi i kësaj vizite ishte përshpejtimi i procesit të anëtarësimit të AKA-së në ENQA dhe regjistrimit në EQAR, nxitja e shkëmbimit të përvojave, dhe forcimi i bashkëpunimit mes dy vendeve në fushën e akreditimit dhe cilësisë në arsimin e lartë. Gjatë vizitës, Kryetarja Ilazi theksoi rolin e AKA-s në ndërkombëtarizimin e sistemit të arsimit të lartë në Kosovë. Ajo ka diskutuar [...]

Delegacioni nga Agjencia e Kosovës për Akreditim viziton Gjermaninë2023-08-24T14:52:44+02:00

Agjencia e Akreditimit përfiton nga projekti i Shteteve të Bashkuara – USKEB

2023-08-11T13:59:51+02:00

Bordit për Shkëmbim Edukativ ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Kosovës (USKEB), i ka konfirmuar Agjencisë së Kosovës për Akreditim se është pranuar për financim “Hartimi i një analize tematike për akreditimin e programeve të studimit” nëpërmes Programit të Specialistëve Fulbright. Sipas këtij projekti, një ekspert/e nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të përkrahë Agjencinë e Akreditimit për hartimin e një analize tematike për procesin e akreditimit në nivel të programeve të studimit. Analiza tematike është një nga kriteret që AKA duhet të plotësojë në nivel substancial. Pika 3.4 e Standardeve dhe Udhëzuesve për Sigurimin e Cilësisë në Hapësirën Evropiane të [...]

Agjencia e Akreditimit përfiton nga projekti i Shteteve të Bashkuara – USKEB2023-08-11T13:59:51+02:00

AKA mirëpret vendimin e Këshillit Drejtues të UP-së për stafin akademik

2023-07-28T14:13:55+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) e mirëpret vendimin e Këshillit Drejtues të Universitetit të Prishtinës për t’ua ndaluar profesorëve me kontrata të rregullta në UP të angazhohen si staf në kolegje private. Vendimi i KD të UP-së ka të bëjë edhe me ndalesën e stafit akademik që të deklarohen në AKA si staf jo i rregullt në institucione private, dhe të përfshihen në çfarëdo forme në procesin e akreditimit, përveç në UP. Për AKA-në ky vendim ndikon drejtpërdrejt në ngritjen e cilësisë së programeve studimore në Kosovë duke hapë rrugë për përfshirjen e kuadrove të reja në institucionet e arsimit [...]

AKA mirëpret vendimin e Këshillit Drejtues të UP-së për stafin akademik2023-07-28T14:13:55+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim fillon punën për rishikimin e Standardeve dhe Udhëzuesve për Akreditim

2023-07-14T14:44:13+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë dhe stafi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim në përputhje me Strategjinë dhe planin e aktiviteteve të AKA, ka mbajtur një punëtori treditore gjatë të cilës ka prodhuar draftin e parë të rishikimit të standardeve dhe udhëzuesve për akreditim institucional dhe programor. Rishikimin e standardeve e ka fasilituar një ekip ekspertësh ndërkombëtar dhe vendor, ndërsa i tërë procesi është përkrahur nga projekti HERAS+. Gjate muajve në vijim Drafti me standarde të rishikuara do të përcillet te institucionet e arsimit të lartë dhe palët tjera të interesit për debat publik, pas të cilit KShC do të merr vendim [...]

Agjencia e Kosovës për Akreditim fillon punën për rishikimin e Standardeve dhe Udhëzuesve për Akreditim2023-07-14T14:44:13+02:00
Go to Top