Lajmet e fundit

Published On: 27 Prill, 2023

Kosova dhe Sllovakia po bashkëpunojnë për ngritjen e cilësisë në arsimin e lartë

Një delegacion i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) është pritur në Bratislavë nga drejtuesit e Agjencisë së Akreditimit të Sllovakisë për Arsimin e Lartë (SAAVS), me të cilët kanë biseduar për bashkëpunimin në fushën e cilësisë në arsimin e lartë, shkëmbimet akademike dhe mundësinë e projekteve të përbashkëta.

Delegacioni i AKA-së përbëhej nga Kryetarja e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), profesoresha Hasnije Ilazi, drejtori i përgjithshëm i AKA-së, Naim Gashi si dhe zyrtarja e lartë për akreditim, Ilirjanë Ademaj Ahmeti.

Nga ana e Sllovakisë ishin nikoqir profesori Robert Redhammer, kryetar i Bordit të SAAVS, profesori René Matlovič, zëvendëskryetar i Bordit dhe Dušan Faktor, udhëheqës i Zyrës së SAAVS.

Gjatë takimit, Kryetarja e KShC-së, Hasnije Ilazi, ka prezantuar punën e AKA-së në proceset e akreditimit, krijimin e mekanizmave për ngritjen e vazhdueshme të cilësisë, si dhe për zbatimin e të gjitha rekomandimeve për rikthimin e plotë në Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) dhe Regjistrit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR).

Kryetarja Ilazi ka thënë se në Kosovë është krijuar një kohezion shoqëror nga të gjithë akterët në arsimin e lartë për përkrahjen e AKA-së në ngritjen e cilësisë për programet e studimit.

Kreu i Agjencisë së Sllovakisë, profesori Redhammer ka thënë se SAAVS i është nënshtruar gjatë këtij viti vlerësimit final për anëtarësim në ENQA dhe ka treguar përvojat sllovake në plotësimin e rekomandimeve.

Kryetari Redhammer ka pranuar ftesën e Kryetares Ilazi që ekspertët e akreditimit të Sllovakisë të përfshihen në procesin e akreditimit në Kosovë.

Ilazi i ka ftuar drejtuesit e SAAVS që të marrin pjesë në Konferencën ndërkombëtare të AKA-së, që do të mbahen në Prishtinë më 26 shtator 2023.

Të dy delegacionet janë pajtuar për ta vazhduar bashkëpunimin në projekte të përbashkëta ndërkombëtare që lidhen me mekanizmat e sigurimit të cilësisë.

Antare e plotë në:

Më Shumë Nga Lajmet e Fundit