Lajmet e fundit

Published On: 22 Qershor, 2023

AKA merr përkrahje nga ENQA dhe EQAR për zbatimin e standardeve evropiane në arsimin e lartë

Një delegacion i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), i përbërë nga Kryetarja e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), profesoresha Hasnije Ilazi; Zëvendëskryetari i KShC-së, profesori Klemen Miklavic; Drejtori i Përgjithshëm i AKA-së, Naim Gashi dhe anëtari i KShC-së, profesori Gëzim Tosuni, për tri ditë me radhë kanë qëndruar për vizitë zyrtare në Bruksel ku janë takuar me krerët e Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), Regjistrin Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR) dhe institucione tjera të rëndësishme në fushën e arsimit.

Delegacioni nga Kosova ka marrë përkrahje nga ENQA dhe EQAR për punën e bërë në fushën e sigurimit të cilësisë në arsimin e lartë, zbatimin në praktikë të Standardeve dhe Udhëzuesve Evropian (ESG), si dhe plotësimin e rekomandimeve të ENQA.

Në ditën e parë të vizitës, në takime me institucione shumë të rëndësishme në Bruksel, kanë marrë pjesë Ministrja e MASHTI-it, Arbërie Nagavci dhe Kryetari i Komisionit Parlamentar për Arsim, Ardian Gola.

Vizita është përkrahur nga Projekti Heras Plus, i financuar nga Agjencia për Zhvillim Ndërkombëtar e Austrisë – ADA. Në takimet në Bruksel kanë marrë pjesë edhe z. Aqim Emurli, udhëheqës i projektit Heras Plus në Kosovë dhe eksperti i Projektit, Bastian Baumann nga Gjermania.

Në ditën e parë delegacioni nga Kosova është pritur nga Presidenti i EQAR-it, Karl Dittrich, drejtorja e EQAR-t, Magalie Soenen dhe zëvendësdrejtorja Melinda Szabó.

Delegacioni i Kosovës është pritur edhe nga drejtorja e ENQA, Anna Gover, ku është diskutuar për punën e AKA në zbatimin e standardeve evropiane të cilësisë.

Një tjetër takim shumë i rëndësishëm është zhvilluar me z. Patrick Van den Bosch drejtorin e Këshillit Flaman për Arsimin e Lartë (VLUHR).

Delegacioni i AKA-së është takuar edhe me Lucien Bollaert, nga Universiteti Gent i Belgjikës. Në takime të veçanta delegacioni kosovar është pritur edhe nga Asociacioni Evropian i Universiteteve (EUA),  Agjencia për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (AEQES) dhe Organizata e Akreditimit për Holandë dhe Flandri (NVAO).

Antare e plotë në:

Më Shumë Nga Lajmet e Fundit

AKA publikoi analizën tematike për akreditimin e programeve

8 Prill, 2024|

Agjencia Kosovës për Akreditim (AKA) në bashkëpunim me profesoreshën amerikane, Christine Austin, ka zhvilluar dokumentin “Analiza tematike e proceseve të përfshira në Akreditimin/Riakreditimin e Programeve të Studimit: Një shqyrtim i tri viteve të proceseve të akreditimit të [...]