Lajmet e fundit

Published On: 21 Tetor, 2021

Gjatë vizitës në Kolegjin Biznesi, KShC prezanton projektin për digjitalizim

Gjatë një vizite në Kolegjin Biznesi, anëtarë të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) dhe drejtues të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) prezantuan projektin për digjitalizimin e përgjithshëm të proceseve të akreditimit.

Anëtarët e KShC-së, profesoresha Krenare Pireva Nuçi dhe profesori Dukagjin Zeka, prezantuan punën që po bëhet në hartimin e Planit të Fizibilitetit për Digjitalizim, i cili pritet të jetësohet gjatë vitit të ardhshëm.

Në këtë mënyrë i gjithë procesi i akreditimit, riakreditimit dhe validimit do të digjitalizohet, duke filluar nga procesi i aplikimit e deri te vendimmarrja.

Dekani i Kolegjit Biznesi, Shyqri Kabashi tha se bashkëpunimi i drejtpërdrejt i IAL-ve me KShC-në dhe AKA-në rezulton në ngritjen e cilësisë dhe përmirësimin e kushteve për studentët.

Antare e plotë në:

Më Shumë Nga Lajmet e Fundit

AKA publikoi analizën tematike për akreditimin e programeve

8 Prill, 2024|

Agjencia Kosovës për Akreditim (AKA) në bashkëpunim me profesoreshën amerikane, Christine Austin, ka zhvilluar dokumentin “Analiza tematike e proceseve të përfshira në Akreditimin/Riakreditimin e Programeve të Studimit: Një shqyrtim i tri viteve të proceseve të akreditimit të [...]