Lajmet e fundit

Published On: 9 Mars, 2023

Naim Gashi rizgjidhet Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Akreditimit

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e drejtuar nga Kryeministri Albin Kurti, e ka rizgjedhur Naim Gashin, për një mandat të dytë katërvjeçar në pozitën e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA).

Vendimi i Qeverisë erdhi me propozimin e ministres së MASHTI-t, Arbërie Nagavci, e cila kishte vlerësuar me performacë pozitive z. Gashi, në mandatin e tij të parë.

Propozimin në mbledhjen e Qeverisë, e ka bërë Zëvendësministrja e MASHTI-t, Edona Maloku Bërdyna.

“Gjatë tri viteve të mandatit të tij, z. Gashi kishte një performancë shumë të mirë në drejtimin e AKA. Ndonëse e filloj punën në kohë pandemie ai ka arritur që ta menaxhojë me sukses procesin e akreditimit të programeve akademike dhe institucioneve të arsimit të lartë për tri vite me radhë”, ka thënë Maloku në mbledhjen e Qeverisë.

Ajo ka thënë se të gjitha raportet vendore dhe ndërkombëtare, duke përfshirë edhe tri raportet për Kosovën të Komisionit Evropian e prezantojnë shumë kredibile, profesionale dhe të pavarur punën e Agjencisë së Akreditimit.

“Z. Gashi ka dorëzuar vazhdimisht në MASHTI raportet vjetore të punës dhe planet e punës për vitet vijuese të cilat kanë marrë aprovimin dhe përkrahjen e MASHTI-t. Krahas punës menaxheriale dhe profesionale në ngritjen e imazhit të AKA-së brenda vendit, z. Gashi ka bërë punë të mirë edhe në ndërkombëtarizimin e këtij institucioni edhe jashtë vendit. Sot AKA është partnere serioze dhe e respektuar e institucioneve homologe në rajon, Evropë dhe SHBA. AKA është binjakëzuar me Agjencinë homologe të Austrisë, ndërsa si rezultat i punës së suksesshme dhe plotësimit të kritereve, Agjencia e Akreditimit vitin e kaluar ka marrë statusin Affiliate në ENQA. Z. Gashi ka përpiluar edhe një plan dinamik për anëtarësimin e plotë në ENQA, për çka MASHTI dhe Qeveria jonë kanë ofruar përkrahjen e plotë”, ka thënë Maloku Bërdyna.

Zevendesminisrtja e MASHTI tha se si rezultat i krijimit të frymës bashkëpunuese, Agjencia e Akreditimit ka përfituar nga projektet e donatorëve ndërkombëtarë në avancimin e politikave dhe ngritjen e kapaciteteve të brendshme teknike.

Një arsye tjetër për këtë propozim është kohezioni nacional dhe bashkëpunimi me të gjitha palët që po bën AKA për ngritjen e cilësisë dhe eliminimin e të gjitha dukurive negative me të cilat është përballur Agjencia në të kaluarën.

“z. Gashi ka drejtuar Agjencinë e Akreditimit në tri vitet e kaluar dhe ky institucion ishte vlerësuar pozitivisht në tri raportet e fundit të Komisionit Evropian për Kosovën. Gjatë mandatit të parë, Gashi ka plotësuar rekomandimet e Asociacionit Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA). Si rezultat i kësaj Agjencia e Akreditimit nga 3 shtator 2022 është anëtare e asociuar e ENQA-së”, ka thënë Maloku në propozimin e saj për rizgjedhjen e z. Gashi.

Krahas Agjencisë së Akreditimit, Gashi është edhe Kryetar i Komisionit Shtetëror për pozita të larta drejtuese në kuadër të Qeverisë së Kosovës, si pozita më e lartë në Shërbimin Civil të Kosovës.

Me propoimin e Kryeministrit të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, të gjithë ministrat kanë votuar për rizgjedhjen e Naim Gashit, Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Akreditimit.

Antare e plotë në:

Më Shumë Nga Lajmet e Fundit

KShC aprovoi Manualin e ri të akreditimit

2 Maj, 2024|

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen jashtëzakonshme të mbajtur më 29.04.2024, e ka miratuar Rregulloren për Manualin e Akreditimit, i cili është në harmoni me standardet e [...]

AKA publikoi analizën tematike për akreditimin e programeve

8 Prill, 2024|

Agjencia Kosovës për Akreditim (AKA) në bashkëpunim me profesoreshën amerikane, Christine Austin, ka zhvilluar dokumentin “Analiza tematike e proceseve të përfshira në Akreditimin/Riakreditimin e Programeve të Studimit: Një shqyrtim i tri viteve të proceseve të akreditimit të [...]