Lajmet e fundit

Published On: 21 Tetor, 2021

KShC për vizitë në Kolegjin Rezonanca, bisedohet për tejkalimin e pasojave të pandemisë

Gjatë një vizite në Kolegjin Rezonanca, anëtarë të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) dhe drejtues të Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) kanë biseduar me menaxhmentin dhe stafin akademik të këtij institucioni, për tejkalimin e pasojave që ka lënë pandemia në sistemin e arsimit të lartë në Kosovë.

Dy palët u dakorduan që orët praktike të humbura gjatë pandemisë duhet të kompensohen gjatë këtij viti ose vitin e ardhshëm, në mënyrë që njohuritë dhe shkathtësitë e studentëve të jenë në harmoni me standardet e cilësisë.

Anëtarët e KShC-së, profesoresha Krenare Pireva Nuçi dhe profesori Dukagjin Zeka, prezantuan punën e KShC-së në funksion të ngritjes së cilësisë në arsimin e lartë.

Rektori i Kolegjit Rezonanca, Arian Idrizaj, e ka mirëpritur vizitën e KShC-së në këtë institucion me qëllim të shkëmbimit të ideve për cilësinë në arsimin e lartë.

Përfaqësuesit e KShC-së dhe AKA-së, zhvilluan një takim të veçantë edhe me studentët e këtij kolegji, ku diskutuan për sugjerimet dhe idetë e tyre për arsimin e lartë.

Antare e plotë në:

Më Shumë Nga Lajmet e Fundit

KShC aprovoi Manualin e ri të akreditimit

2 Maj, 2024|

Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në mbledhjen jashtëzakonshme të mbajtur më 29.04.2024, e ka miratuar Rregulloren për Manualin e Akreditimit, i cili është në harmoni me standardet e [...]

AKA publikoi analizën tematike për akreditimin e programeve

8 Prill, 2024|

Agjencia Kosovës për Akreditim (AKA) në bashkëpunim me profesoreshën amerikane, Christine Austin, ka zhvilluar dokumentin “Analiza tematike e proceseve të përfshira në Akreditimin/Riakreditimin e Programeve të Studimit: Një shqyrtim i tri viteve të proceseve të akreditimit të [...]