Gjenerale

Kryeministri Kurti priti në takim kryetaren e KShC-së, znj.Hasnije Ilazi dhe drejtorin e AKA-së, z.Naim Gashi

2022-10-05T08:45:29+02:00

Pas lajmit të mirë që u dha dje për avancimin e statusit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, si anëtare e asocuar e Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), Kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin Kurti, ka pritur në takim znj.Hasnije Ilazi, Kryetare e Këshillit Shtetëror të Cilësisë dhe z.Naim Gashi, drejtor i Agjencisë së Kosovës për Akreditim. Kryeministri Kurti i përgëzoi për punën, angazhimin dhe përkushtimin e Agjencisë së Akreditimit dhe Këshillit Shtetëror të Cilësisë, por edhe të partnerëve tanë për këtë lajm të gëzueshëm për të gjithë. Mungesa e lajmeve për Agjencinë në këto [...]

Kryeministri Kurti priti në takim kryetaren e KShC-së, znj.Hasnije Ilazi dhe drejtorin e AKA-së, z.Naim Gashi2022-10-05T08:45:29+02:00

Kuvendi i Kosovës ratifikoi shtatë anëtarët e rinj të KShC-së

2021-06-17T16:17:32+02:00

Me shumicë votash Kuvendi i Kosovës ka ratifikuar të enjten shtatë anëtarët e rinj të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), i cili është edhe Bordi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA). Dy anëtarëve aktualë të KShC-së: Prof. Ass. Dr. Dukagjin Zeka dhe Prof. Ass. Dr. Rozafa Koliqit, iu bashkohen edhe shtatë anëtarët e rinj: Prof. Asoc. Dr. Cassie L. Bernhardt - Doktor shkence në edukimin e lartë, sjelljet organizative dhe menaxhment. Është profesore e asociuar në Universitetin e IOWA-s. Prof. Asoc. Dr. Alison Felce - Doktore e shkencave, me përvojë̈ më shumë se 20 vjeçare në institucionet e arsimit [...]

Kuvendi i Kosovës ratifikoi shtatë anëtarët e rinj të KShC-së2021-06-17T16:17:32+02:00

Ambasada Amerikane financon dy projekte të rëndësishme në Agjencinë e Akreditimit

2021-06-16T07:13:55+02:00

Partneri implementues i projektit, Kosovo Unitet State Alumni (KUSA) i angazhuar nga Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, ka nënshkruar më 21.09.2020 kontratat me Agjencinë e Kosovës për Akreditim  (AKA) dhe partnerin implementues WUS Kosova, për financimin e dy projekteve, në vlerë prej 65 mijë dollarë, të cilat kanë për qëllim forcimin e kapaciteteve institucionale dhe teknike të Agjencisë së Akreditimit dhe plotësimin e kritereve kryesore për kthimin e anëtarësimit të Kosovës në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA). Me këtë rast, drejtori i AKA-së, Naim Gashi, ka thënë se “me këtë projekt të financuar nga [...]

Ambasada Amerikane financon dy projekte të rëndësishme në Agjencinë e Akreditimit2021-06-16T07:13:55+02:00

Këshilli Amerikan për Edukim Ndërkombëtar aprovon projektin e AKA-së

2021-06-09T10:52:01+02:00

Në emër te Ambasadës Amerikane në Kosovë, Këshilli Amerikan për Edukim Ndërkombëtar, Zyra në Kosovë (American Councils for International Education Office in Kosovo), ka konfirmuar të mërkurën vendimin e Bordit ShBA-Kosovë për Shkëmbime në fushën e Arsimit (United States-Kosovo Educational Exchange Board - USKEB), se është aprovuar projekti i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) në kuadër të programit Fulbright Specialist në fushën e digjitalizimit. Eksperti/ja amerikan/e do të kontribuojë për hartimin e projektit të detajuar për digjitalizimin e komplet procesit të akreditimit në AKA. Me këtë projekt AKA-ja do të jetë në trend me agjencitë homologe në Evropë në proceset [...]

Këshilli Amerikan për Edukim Ndërkombëtar aprovon projektin e AKA-së2021-06-09T10:52:01+02:00

AKA po përgatit Rregulloren për organizimin e brendshëm dhe sistematizimin e stafit

2021-06-09T10:48:24+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) sot ka organizuar punëtori një-ditore për shqyrtimin e draftit të Rregullores për organizimin e brendshëm dhe sistematizimin e vendeve të punës në AKA. Qëllimi i kësaj Rregulloreje, e cila pritet të finalizohet shumë shpejt, është përcaktimi i organizimit të brendshëm dhe sistematizimi i vendeve të punës në AKA, si dhe përshkrimi i detyrave të punës për pozitat të cilat përbëjnë strukturën organizative të saj. Rregullorja është përgatitur nga ekspertët e jashtëm të angazhuar me përkrahje të projektit “Cilësi, llogaridhënie, integritet dhe transparencë në arsimin e lartë” (QAINT). Projekti QAINT financohet nga Agjencia Austriake për Zhvillim [...]

AKA po përgatit Rregulloren për organizimin e brendshëm dhe sistematizimin e stafit2021-06-09T10:48:24+02:00

Projekti i Ambasadës Amerikane ndihmon plotësimin e kritereve për kthimin e AKA-së në ENQA

2021-06-08T07:49:04+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) dhe WUS Kosova mbajtën të martën Konferencën Virtuale me temën: “Sfidat e zbatimit të standardeve dhe udhëzuesve për sigurim të cilësisë të zonës evropiane të arsimit të lartë, nga institucionet e arsimit të lartë në Kosovë”, financuar nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, përmes Programit të Granteve për Mbështetje të Universitetit. Profesori Dukagjin Zeka, anëtar i Këshillit Shtetëror të Cilësisë, tha se rikthimi i AKA-së në ENQA është një nga prioritetet tona kryesore. “Agjencia e Akreditimit gjatë vitit të fundit ka miratuar një plan dinamik për zbatimin e të gjitha kritereve për kthim në ENQA. Është [...]

Projekti i Ambasadës Amerikane ndihmon plotësimin e kritereve për kthimin e AKA-së në ENQA2021-06-08T07:49:04+02:00

Fillon procesi i vlerësimit të programeve akademike

2021-06-09T10:49:19+02:00

Pas përfundimit me sukses të procesit të vlerësimit institucional, të martën në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj, Agjencia e Kosovës për Akreditim filloi procesin e vlerësimit të programeve akademike. Në proces të akreditimit për vitin 2021, janë 240 programe akademike të të gjitha institucioneve të arsimit të lartë në Republikën e Kosovës të cilat po vlerësohen nga ekspertë eminentë ndërkombëtarë. AKA mbetet e përkushtuar që ky proces të përfundojë brenda afatit të paraparë. === Following the successful completion of the institutional evaluation process, on Tuesday at the University of Applied Sciences in Ferizaj, the Kosovo Accreditation Agency started the [...]

Fillon procesi i vlerësimit të programeve akademike2021-06-09T10:49:19+02:00

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e 84-të me radhë

2021-06-08T19:50:02+02:00

KOMUNIKATË PËR MEDIA Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC) i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) me datë 10 dhe 11 dhjetor 2020 mbajti mbledhjen e 84-të. Në kuadër të pikave të rendit të ditës u shqyrtuan edhe aplikacionet për akreditim dhe ri-akreditim të institucioneve të arsimit të lartë (IAL) në Republikën e Kosovës për vitin akademik 2020/2021. Në ditët në vijim AKA-ja do t'i njoftojë të gjitha IAL-të rreth rezultateve të mbledhjes, duke iu garantuar atyre kohë të mjaftueshme për procedurat e mëtejme që lidhen me vlerësimin e jashtëm. Në këtë mbledhje, KShC-ja ka miratuar listën e ekspertëve ndërkombëtarë të cilët [...]

Këshilli Shtetëror i Cilësisë mbajti mbledhjen e 84-të me radhë2021-06-08T19:50:02+02:00

AKA dhe HERAS+ kanë nënshkruar Memorandum të Mirëkuptimit

2021-06-09T12:46:49+02:00

Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) dhe Projekti për Arsim të Lartë, Hulumtim dhe Shkencat e Aplikuara Plus (HERAS+), kanë nënshkruar të mërkurën Memorandumin e Mirëkuptimit, nëpërmes të cilit AKA do të përfitojë përkrahje institucionale dhe teknike për forcimin e kapaciteteve për zhvillimin dhe rregullimin e arsimit të lartë, si dhe plotësimin e kritereve për kthimin e Kosovës në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA).

AKA dhe HERAS+ kanë nënshkruar Memorandum të Mirëkuptimit2021-06-09T12:46:49+02:00

Takim mes AKA-së, KSHC-së dhe Agjencia për Cilësi në Arsimin e Lartë në Maqedoninë e Veriut

2021-06-07T09:38:38+02:00

Kryetari i Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), Gazmend Luboteni dhe drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim, Naim Gashi, kanë pritur në takim z. Agim Rushiti, drejtor i Agjencisë për Cilësi në Arsimin e Lartë në Maqedoninë e Veriut dhe profesorin Mirvan Xhemajli. Gjatë takimit është biseduar për nxitjen e bashkëpunimit ndërshtetëror dhe shkëmbimin e përvojave në forcimin e kapaciteteve institucionale për ngritjen e cilësisë në arsimin e lartë.

Takim mes AKA-së, KSHC-së dhe Agjencia për Cilësi në Arsimin e Lartë në Maqedoninë e Veriut2021-06-07T09:38:38+02:00
Go to Top